Opdrachtgevers, GOED BEZIG!

 

Ondanks de Coronacrisis wordt er heel veel werk verzet!

Enigszins angstvallig plaatsten we 2 weken geleden de vraag aan opdrachtgevers om het werk niet te laten opdrogen. Nu 2 weken later zien wij dat er nog steeds nieuwe aanvragen binnenrollen en dat ophanden zijnde werken gewoon in uitvoering komen. Het is zelfs zo dat sommige opdrachtgevers van de nood een deugd maken. Door de afname in verkeer en treinbewegingen kunnen verschillende werken versneld en vervroegd worden uitgevoerd. Wat dat betreft zien we zelfs een groei in de offerte aanvragen uit de spoorwereld.

Ook is er een vervolg gestart op ons boorgat onderzoek aan de ringweg Zuid in Groningen. Opnieuw worden er door ons team gaten geboord tot 16 meter diepte, waarin een mantelbuis wordt neergelaten zodat we een grondradarmeting kunnen uitvoeren met onze “borehole” radars. Wij brengen op deze manier de grote zwerfkeien in kaart die achtergelaten zijn door de gletsjers uit de ijstijd. Hieronder de eerdere onderzoeken;

  1. https://terracarta.nl/stad-groningen-is-gewoon-van-drenthe/
  2. https://terracarta.nl/detectie-zwerfkeien-tot-16-meter/
  3. https://terracarta.nl/een-mooi-2019-en-wat-gaat-2020-brengen/

Al met al een immense klus waarbij het boorproces, de boor en het verwerkingsproces van data, in het werk zijn ontwikkeld.

Uiteindelijk hebben we straks een dwarsprofiel gemaakt van de Hondsrug. Nergens anders ter wereld is er een dataset ingewonnen van deze omvang op een soortgelijk geologisch object.

  • De Hondsrug is, anders dan voorheen werd aangenomen, geen stuwwal maar een “megaflute”.
  • Een flute is een langgerekte smalle landrug die ontstaan is door het bewegen van een gletsjer (ijsmassa) langs een kei.
  • De Hondsrug is enorm, wereldwijd is er alleen in Canada een “megaflute” van deze omvang bekend.