(Junior) Engineer/Ontwerper – TerraCarta ’s-Hertogenbosch

 

Wat is vereist?

  • Mbo werk- en denkniveau
  • Kennis van AutoCAD of Microstation of bereid deze kennis op te doen
  • Accuraat, kwaliteitsgericht en goed kunnen samenwerken
  • Goede beheersing Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift

 

Wat krijg je?

  • €2.500 – € 4.500 bruto p/m
  • 32 tot 40-urige werkweek
  • 30 vakantiedagen + nationale feestdagen
  • Opleidingsmogelijkheden
  • Benodigde arbeidsmiddelen worden gefaciliteerd

 

Wat doe je?

75% Data verwerken tot tekeningen in Microstation

15% Intern overleg

10% Contact met opdrachtgevers en aannemers

 

Vacature

Als (Junior) Engineer/Ontwerper bij TerraCarta Engineering ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden en uitwerken van projecten. Deze projecten hebben betrekking op het ontwerpen en inspecteren van ondergrondse (spoor)kabels en leidingtracés. Je werkt aan verschillende projecten tegelijkertijd, die je doorgaans in opdracht van bedrijven uit de railsector uitvoert.  Jouw belangrijkste taak is het maken, reviseren en definitief maken van uitvoeringsontwerpen ten behoeve van de ondergrondse (spoor)infrastructuur. Met een ontwerptekening maak je duidelijk hoe het ondergrondse kabelnetwerk het beste aangelegd zou kunnen worden. Je maakt deze tekeningen op basis van verkregen input van een (rail)aannemer, zoals een bestek, een (voor)ontwerp of opnamegegevens. Aan de hand van de aangeleverde dataset werk je de tekeningen uit in Microstation. De opdrachtgever kan nadien – met behulp van deze tekening – aan de slag met bijvoorbeeld het aan- of verleggen van een treinspoor. Je werkt op de Tekenkamer, samen met drie (Junior) Engineers / Ontwerpers en drie Landmeters. Je werkt voornamelijk zelfstandig aan projecten, maar overlegt ook regelmatig met je collega’s. Ook heb je veel contact met aannemers over de door hen aan te leveren dataset.

 

“Als je een grote interesse hebt in techniek, je het leuk vindt om digitale tekeningen te maken en je het een uitdaging vindt dat je werkt aan diverse projecten volgens een strakke planning, dan is dit een baan voor jou.”

 

Werkweek

“Tijdens een leuke dag werk je aan een tekening voor een nieuw, uitdagend project. Je vraagt de benodigde informatie op bij de opdrachtgever, ontwerpt een tekening in Microstation en kunt met vragen terecht bij je collega’s, met wie je tussen de werkzaamheden door ook een gezellig praatje maakt.”

 

“Op een mindere werkdag kom je erachter dat er informatie ontbreekt, waardoor je niet verder kunt met tekenen. Hierdoor loop je vertraging op en moet de planning aangepast worden.”

 

Voorbeeld uit de praktijk

“Tijdens het tekenen kom je erachter dat er belangrijke informatie ontbreekt. Wat doe je?”

 

Aan de hand van een planning weet je wat er van jou verwacht wordt en wanneer een project opgeleverd moet worden. Soms komt het voor dat je tijdens het tekenen opmerkt dat niet alle benodigde informatie aanwezig is om de tekening op tijd af te kunnen maken. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er een meting niet goed is uitgevoerd, of dat een aannemer nog niet alle gegevens heeft aangeleverd. Om zo min mogelijk vertraging op te lopen, wordt er van je verwacht dat je zelf actief op zoek gaat naar oplossingen. Je vraagt bijvoorbeeld zo snel mogelijk de ontbrekende informatie op, waarna je dit verwerkt in je tekening. Ook mail of bel je de desbetreffende aannemer om hem ervan op de hoogte te stellen dat je vertraging op zult lopen, maar werkt aan een oplossing. Op die manier stel je de opdrachtgever beleefd op de hoogte van de situatie en probeer je geen ontevredenheid te creëren. Soms betekent dit dat je ook buiten de gebaande paden moet denken. Is de opdrachtgever bijvoorbeeld toevallig op locatie aanwezig? Dan probeer je een fysieke afspraak in te plannen om de situatie aan hem voor te leggen en samen tot een oplossing te komen.

 

Groeipad

Nieuwe medewerkers worden opgeleid aan de hand van een opleidingsplan. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om door te groeien. Omdat het werk voornamelijk specialistisch is, is er veel sprake van learning on the job. In overleg kun je ook vakinhoudelijke cursussen of opleidingen volgen.

 

Werken bij TerraCarta

TerraCarta BV is opgericht in 2008 en is expert op het gebied van kabel- en leidingopsporingsonderzoek. Het toonaangevende adviesbureau is gespecialiseerd in het opsporen en vastleggen van de ondergrondse infrastructuur met behulp van detectietechnieken en in het uitvoeren van milieukundig bodemonderzoek. Dit doet TerraCarta bijvoorbeeld voor KPN, ProRail, Rijkswaterstaat en vele andere organisaties. TerraCarta Engineering is opgericht in 2006 en is een volledig onafhankelijk Ingenieursbureau en een bekende speler in de markt van de Ondergrondse Infra. Gespecialiseerd in de Railbranche, levert zij haar diensten waarbij flexibiliteit, kwaliteit en een goede samenwerking centraal staan.