Spuitlans

Bij baggerwerkzaamheden of bijvoorbeeld bij het plaatsen van damwanden is het vaak van belang om de exacte ligging van gestuurde boringen in kaart te hebben. Voor het opsporen, inmeten en vastleggen van gestuurde boringen en zinkers bent u bij TerraCarta aan het juiste adres. Ook als er een gestuurde boring gepland is, dan is het belangrijk om kabels en leidingen in de baan  van deze boring goed in kaart te brengen. Het zou namelijk niet voor het eerst zijn dat er een storing optreedt als gevolg van schade aan kabels of leidingen in de ondergrond. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. In de loop der jaren heeft TerraCarta veel ervaring opgedaan in het vooronderzoek bij het uitvoeren van gestuurde boringen. Onze opdrachtgevers zijn onder meer grote netbeheerders, aannemers en andere bedrijven, zoals ProRail, VolkerWessels, Joulz, Ziggo, Stedin en Waternet.

754-terracarta-afbeelding-techniek-spuitlans

Uitkomst van detectie

Door middel van onze detectietechnieken brengen wij in kaart waar de kabels en leidingen zich bevinden. Een gestuurde boring kan op basis van de uitkomst van het detectieonderzoek tot in de puntjes worden voorbereid. Lokale factoren kunnen deze uitkomsten echter beïnvloeden, waardoor afwijkingen ontstaan. Ook hiervoor heeft TerraCarta de oplossing in huis. In onze karteerprocedure hebben wij elementen ingebouwd, die zorgen voor een controle van het detectiewerk. Dat wordt gedaan op basis van bestaande tekeningen of door middel van aangravingen (proefsleuven) of prikken.

Spuitlans

Ook heeft TerraCarta een spuitlanssysteem ontwikkeld. Hiermee kunnen gestuurde boringen tot een diepte van circa 10 meter probleemloos worden uitgevoerd. De spuitlans werkt op basis van waterdruk, waarbij water met kracht in de bodem wordt gespoten. Hierdoor vindt onderzoek naar gestuurde boringen tot op grote diepte plaats.

Meer informatie

Wil u meer informatie over onze technieken of voor een offerte op maat? Neem gerust contact met ons op. Bel 0528 – 234 406 of neem contact op via het contactformulier.