Gestuurde Boringen

Bij baggerwerkzaamheden of bijvoorbeeld bij het plaatsen van damwanden is het vaak van belang om de exacte ligging van gestuurde boringen in kaart te hebben. Voor het opsporen, inmeten en vastleggen van gestuurde boringen en zinkers bent u bij TerraCarta aan het juiste adres. Ook als er een gestuurde boring gepland is, dan is het belangrijk om kabels en leidingen in de baan  van deze boring goed in kaart te brengen. Het zou namelijk niet voor het eerst zijn dat er een storing optreedt als gevolg van schade aan kabels of leidingen in de ondergrond. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. In de loop der jaren heeft TerraCarta veel ervaring opgedaan in het vooronderzoek bij het uitvoeren van gestuurde boringen. Onze opdrachtgevers zijn onder meer grote netbeheerders, aannemers en andere bedrijven, zoals ProRail, KPN, Heijmans, Ziggo, Stedin en Waternet.

754-terracarta-afbeelding-techniek-spuitlans

Opsporen m.b.v. detectie

Door middel van onze detectietechnieken brengen wij in kaart waar de kabels en leidingen zich bevinden. Een gestuurde boring of zinker kan op basis van de uitkomst van het detectieonderzoek met een redelijke zekerheid worden gelokaliseerd. De grootste onzekerheid is de exacte ligging, maar voor het wegnemen van deze onzekerheid heeft TerraCarta de oplossing in huis. In onze karteerprocedure hebben wij elementen ingebouwd, die zorgen voor een controle van het detectiewerk. Dat wordt gedaan op basis van bestaande tekeningen of door middel van aangravingen (proefsleuven) en door middel van aanprikken of spuitlans.

Spuitlans

TerraCarta heeft een spuitlanssysteem ontwikkeld, waarmee de ligging van gestuurde boringen tot grote diepte probleemloos worden gecontroleerd. De spuitlans werkt op basis van waterdruk, waarbij water met kracht in de bodem wordt gespoten. Hierdoor vindt onderzoek naar gestuurde boringen tot op grote diepte plaats, in sommige gevallen zelfs tot 25 meter diepte!

Bent u benieuwd wat TerraCarta voor u kan betekenen?

Neem contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Telefoonnummer: 0528 – 234 406

E-mail: info@TerraCarta.nl