Wat is vereist?

  • Mbo werk- en denkniveau
  • Zelfstandig kunnen werken met meetapparatuur
  • Accuraat, betrokken en groot verantwoordelijkheidsgevoel
  • Goede beheersing Nederlandse en/of Engelse taal, zowel in woord als geschrift

 

Wat krijg je?

  • € 2.300 – € 3.300 bruto p/m
  • 32 tot 40-urige werkweek
  • 27 vakantiedagen + nationale feestdagen
  • Opleidingsmogelijkheden
  • Benodigde arbeidsmiddelen worden gefaciliteerd

 

Wat doe je?

60% Ondergronds gebied in kaart brengen

30% Reistijd

10% Administratie

 

Vacature

Als Meetspecialist / Veldwerker bij TerraCarta ben je verantwoordelijk voor het in kaart brengen van ondergrondse vraagstukken. Denk hierbij aan kabels en leidingen, obstakels, holle ruimtes of funderingen. Je voert deze opdrachten uit langs de weg, op het water en rondom het spoor in Nederland en soms daarbuiten. Door moderne meetapparatuur te combineren met schepwerkzaamheden, probeer je op elke klus het gewenste resultaat te bereiken voor een opdrachtgever.  Voordat je de locatie van de klus bezoekt, overleg je met de Projectleider wat de opdrachtgever precies wil onderzoeken en welke hulpmiddelen je daarvoor nodig hebt. Je gebruikt onder andere een hightech grondradar en detectiesysteem en graaft soms ook een gat om met eigen ogen te zien hoe de bodem eruit ziet. Doorgaans voer je één klus per dag uit. Het kan ook voorkomen dat je in het weekend of ‘s avonds werkt.  Je bent per klus onderdeel van een Meetteam. Dit team bestaat uit een Projectleider, Dataspecialist / Tekenaar, Veldwerker en een assistent. Je gaat altijd met een collega-veldwerker op pad en kunt op locatie altijd contact opnemen met de Projectleider of Dataspecialist / Tekenaar. Hierdoor heb je veel ruimte om je werk zelfstandig uit te voeren, maar is (telefonische) hulp nooit ver weg.

 

“Als je een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt, het leuk vindt om elke dag op een andere plek te werken en je het niet erg vindt om je handen vies te maken, dan is dit een baan voor jou.”

 

Werkweek

“Op een leuke werkdag doe ik de opdrachtgever versteld staan van de resultaten. Ik heb alle kabels en leidingen nauwkeurig in kaart gebracht en krijg hele goede feedback.”

 

“Op een matige werkdag is het weer slecht, waardoor het meten ook lastiger wordt. Aan het einde van de dag heb ik ondanks de intensieve arbeid toch niet het gewenste resultaat behaald.”

 

Voorbeeld uit de praktijk

“Tijdens een onderzoek constateer je een afwijkend liggende kabel. Wat doe je?”

 

De kabel ligt afwijkend ten opzichte van de KLIC-informatie (Kabels en Leidingen Informatiecentrum). Wanneer dit het geval is, neem je direct contact op met de Projectleider. Deze overlegt weer met de opdrachtgever of netbeheerder hoe je hier mee om kunt gaan. Je kunt bijvoorbeeld de afwijkingen direct corrigeren, waardoor de opdrachtgever kosten bespaart. Hierdoor maak je beetje bij beetje de KLIC up-to-date.

 

Groeipad

Nieuwe medewerkers worden opgeleid aan de hand van een opleidingsplan. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om door te groeien. Omdat het werk voornamelijk specialistisch is, is er veel sprake van learning on the job. In overleg kun je ook vakinhoudelijke cursussen of opleidingen volgen.

 

Werken bij TerraCarta

TerraCarta BV is opgericht in 2008 en is expert op het gebied van kabel- en leidingopsporingsonderzoek. Het toonaangevende adviesbureau is gespecialiseerd in het opsporen en vastleggen van de ondergrondse infrastructuur met behulp van detectietechnieken en in het uitvoeren van milieukundig bodemonderzoek. Dit doet TerraCarta bijvoorbeeld voor KPN, ProRail, Rijkswaterstaat en vele andere organisaties. Werken bij Gerotech Gerotech Engineering is opgericht in 2006 en is een volledig onafhankelijk Ingenieursbureau en een bekende speler in de markt van de Ondergrondse Infra. Gespecialiseerd in de Railbranche, levert zij haar diensten waarbij flexibiliteit, kwaliteit en een goede samenwerking centraal staan. Sinds 2021 is Gerotech onderdeel geworden van TerraCarta.