Stad Groningen is gewoon van Drenthe!

366-groningen-bij-drenthe

Gisteren heeft TerraCarta een presentatie gegeven bij de NSTT op de algemene ledenvergadering over het opsporen van Drentse keien in Groningse grond!

Tijdens het maken van gesloten front boringen onder de Rijksweg N7 blijkt dat men herhaaldelijk halverwege “blijft steken”. Onder de rijksweg blijken enorme keien  te liggen waar men telkens tegenaan boort. Wat blijkt, de stad Groningen is gebouwd op het uiterste puntje van de Drentse Hondsrug en daardoor bevinden zich in de ondergrond zwerfkeien en stuwmateriaal die het boren enorm bemoeilijken. Gekscherend werd natuurlijk de opmerking geplaatst dat dit het bewijs was dat de stad eigenlijk bij Drenthe hoort.

Om tussen al deze keien toch een plek te vinden om kabels te kunnen leggen van het zuiden naar het hart van de stad, is TerraCarta door Royal HaskoningDHV gevraagd om mee te denken over een oplossing. Gezien de diepte waar deze keien zich bevinden is vanaf maaiveld geen betrouwbare oplossingsrichting in te zetten. Zodoende heeft TerraCarta gebruik gemaakt van borehole-radar, waarmee vanuit een pilotboring een meting kan worden uitgevoerd.

Door de borehole-radar door deze pilotboring te bewegen konden we vanuit het boorgat rondom kijken naar de aanwezigheid van zwerfkeien, waarna uiteindelijk de meest optimale route voor de gesloten front boring bepaald kon worden. Deze inventieve methode is de aanzet voor de ontwikkeling van een methodiek, waarbij voorafgaand aan complexe en ingrijpende constructies in de diepere bodem, onderzoek vericht kan worden naar bodemlagen en obstakels.

Bent u benieuwd wat TerraCarta voor u kan betekenen?

Neem contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Telefoonnummer: 0528 – 234 406

E-mail: info@TerraCarta.nl