Proefsleuven

Kwalitatief en betrouwbaar onderzoek uitvoeren, dat is TerraCarta. Ons dynamische bedrijf heeft de kennis en ervaring in huis om in meerdere sectoren inzetbaar te zijn. Vanwege de vele toepassingen waarover wij beschikken, is er geen werkveld waarvoor TerraCarta geen geschikte innovatieve methode in huis heeft om de bodem in kaart te brengen.

643-31.1-baak-in-sleuf-breder

Kabels en leidingen

De nieuwste technieken worden gebruikt bij kabelopsporing en leidingdetectie. Zo worden radiodetectie en de grondradar ingezet om de kabels en leidingen in de bodem exact in kaart te brengen. De gegevens worden vervolgens digitaal vastgelegd, zodat de bestaande kaarten van de ondergrondse infrastructuur gecontroleerd en herzien kunnen worden. Ook wanneer de kabel en leidingsituatie totaal onbekend is worden deze door TerraCarta in kaart gebracht.

Gestuurde boringen en zinkers

Kabels en leidingen raken bij graaf-, bagger- en bouwwerkzaamheden regelmatig beschadigd. Om vertragingen en kosten te voorkomen, kan TerraCarta een gestuurde boring in kaart brengen. Het opzoeken begint bij het KLIC (Kabels en Leidingen Informatie Centrum) welke een onderdeel is van het kadaster. Daarna wordt er met behulp van diverse detectiemiddelen, zoals grondradar of radiodetectie, de kop van een boring gezocht. Vervolgens wordt een plan van aanpak opgesteld om de boring of zinker goed in kaart te brengen. Bij watergangen wordt hier vaak gebruik gemaakt van een ponton.

Proefsleuven

Hoewel TerraCarta oven een groot aantal detectietechnieken beschikt, zullen er vaak toch nog een beperkt aantal proefsleuven gegraven moeten worden. Deze proefsleuven worden vaak handmatig gegraven, maar bij grotere lengtes van de sleuven maakt TerraCarta gebruik van graafmachines. Het doel van de sleuven is vaak een verificatie van de meting, of een identificatie van de gemeten kabels en leidingen. Al onze meetploegen beschikken over voldoende graafmaterieel, de gegraven sleuven worden weer verdicht en het straatwerk wordt weer netjes in de oorspronkelijke staat hersteld.

Meer informatie

Wilt u meer weten? Dan kunt u contact met ons opnemen middels telefoonnummer 0528 – 234 406, via het contactformulier of via het algemene
e-mailadres.