Veilig ondergrondse afvalcontainer plaatsen?

Wilt u een ondergrondse afvalcontainer (ORAC) plaatsen, maar bent u niet zeker van de ondergrondse situatie? TerraCarta is gespecialiseerd in bodemonderzoek en het geven van adviezen.

 

Bodemscan met behulp van Grondradar (GPR).

Bij het plaatsen van een ORAC zal er in de grond gegraven moeten worden. Om daarbij graafschade te voorkomen biedt TerraCarta een onderzoek aan dat verscheidene diensten omvat:

 

Zo zal zij eerst, de door de opdrachtgever aangeleverde locaties, scannen met Grondradar en Radiodetectie. De gegevens die hieruit voortkomen worden verwerkt en geïnterpreteerd door specialisten. Duidelijk wordt nu waar kabels en leidingen liggen en daarnaast ook waar andere bodemverstoringen als fundatieresten zijn gesignaleerd. TerraCarta stelt daarbij de theoretische ligging van de KLIC zeker, maar vindt daarbij ook regelmatig zaken die niet op de KLIC staan.

 

Bodemscan met behulp van radiodetectie (RD/EML)

 

Met behulp van deze informatie wordt vervolgens een haalbaarheidsonderzoek gedaan, daarmee onderscheidt TerraCarta zich van anderen. Ze stelt een advies op waarin bijvoorbeeld wordt voorgesteld om proefsleuven te graven of om de ORAC op een andere locatie te plaatsen. Daarbij wordt er meteen ook voldaan aan het ‘voorkomen van graafschade’ zoals beschreven in de CROW 500, een enorm belangrijk aspect waar TerraCarta goed van op de hoogte is.

TerraCarta heeft veel ervaring in dit vakgebied. Met meer dan 5000 uitgevoerde ORAC-locaties over de jaren is zij een echte expert geworden.

 

Kortom, TerraCarta heeft de ervaring, de contacten en de skills om dit op de juiste wijze te doen. Voor meer informatie kunt u bellen naar +31 (0)528-234406.

Locatie na verwerking van data.