Dataspecialist / Tekenaar – TerraCarta Hoogeveen

 

Wat is vereist?

  • Mbo werk- en denkniveau
  • Kennis van AutoCad, GIS en eventueel andere (teken)software
  • Accuraat, kwaliteitsgericht en goed kunnen samenwerken
  • Goede beheersing Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift

 

Wat krijg je?

  • € 2.300 – € 3.300 bruto p/m
  • 32 tot 40-urige werkweek
  • 27 vakantiedagen + nationale feestdagen
  • Opleidingsmogelijkheden
  • Benodigde arbeidsmiddelen worden gefaciliteerd

 

Wat doe je?

45% Data verwerken tot tekeningen in AutoCAD

30% Werkvoorbereiding

15% Intern overleg

10% Contact met netbeheerders + vergunningen regelen

 

Vacature

Als Dataspecialist / Tekenaar bij TerraCarta ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden en uitwerken van projecten. Deze projecten hebben betrekking op het opsporen en vastleggen van ondergrondse kabels en leidingen. Je werkt aan meerdere projecten tegelijk die een doorlooptijd hebben van enkele dagen tot enkele weken. Je verzamelt de juiste informatie en regelt de juiste vergunningen, zodat de veldwerkers de klus goed kunnen uitvoeren. Daarna ga je aan de slag gaat met het uitwerken hiervan. Hiervoor heb je ook regelmatig contact met netbeheerders en het Kadaster. Met jouw analytisch inzicht stuur je Veldwerkers zo op pad dat jij later op kantoor een correcte tekening kan maken van de ondergrondse kabelsituatie. Dit doe je in AutoCAD, aan de hand van de aangeleverde dataset. De tekeningen die je maakt, variëren van het verwerken van een met grondradar gescand fabrieksterrein tot het maken van een dwarsprofiel van een gestuurde boring. De opdrachtgever kan vervolgens – met behulp van deze tekening – aan de slag met bijvoorbeeld de bouw van een nieuwe brug of het plaatsen van elektrische laadpalen. Je werkt op de Tekenkamer, samen met zeven Dataspecialisten / Tekenaars. Je werkt voornamelijk zelfstandig aan projecten, maar hebt wel veel contact met de Projectleider en Veldwerkers. De Tekenkamer wordt aangestuurd door het Hoofd Tekenkamer.

 

“Als je het leuk vindt om zaken uit te zoeken en met softwareprogramma’s te werken en je het uitdagend vindt dat je soms onverwachts een spoedklus tussendoor krijgt, dan is dit een baan voor jou.”

 

Werkweek

“Op een leuke werkdag rond je een deskstudie van KLIC af en verwerk je een gyroscopisch ingemeten gestuurde boring, waarna je deze klaarmaakt voor oplevering. De Projectleider is tevreden met je werk en laat je weten dat de opdrachtgever ook blij is.”

 

“Op een mindere dag moet je veel partijen nabellen om vergunningen te regelen. Daarnaast hebben de Veldwerkers op locatie problemen vanwege een harde bodemlaag, waardoor de dataset later binnenkomt dan gepland. Dat betekent dat je morgen wat harder moet doorwerken.”

 

Voorbeeld uit de praktijk

“Een Veldwerker belt met de mededeling dat hij een bepaalde kabel niet kan vinden tijdens het veldonderzoek. Wat doe je?”

 

Aan de hand van De KLIC-melding (Kabels en Leidingen Informatiecentrum) en de reeds gestuurde data neem je contact op met de netbeheerder. Je overlegt telefonisch met hen en het blijkt dat de betreffende kabel helemaal niet meer aanwezig is. De netbeheerder was dit vergeten te verwerken. In overleg besluiten jullie dat TerraCarta dit kan melden bij het Kadaster, en dat de netbeheerder zijn systemen aanpast. Ook breng jij de Veldwerker op de hoogte dat de kabel niet meer aanwezig is.

 

Groeipad

Nieuwe medewerkers worden opgeleid aan de hand van een opleidingsplan. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om door te groeien. Omdat het werk voornamelijk specialistisch is, is er veel sprake van learning on the job. In overleg kun je ook vakinhoudelijke cursussen of opleidingen volgen.

 

Werken bij TerraCarta

TerraCarta BV is opgericht in 2008 en is expert op het gebied van kabel- en leidingopsporingsonderzoek. Het toonaangevende adviesbureau is gespecialiseerd in het opsporen en vastleggen van de ondergrondse infrastructuur met behulp van detectietechnieken en in het uitvoeren van milieukundig bodemonderzoek. Dit doet TerraCarta bijvoorbeeld voor KPN, ProRail, Rijkswaterstaat en vele andere organisaties. Werken bij Gerotech Gerotech Engineering is opgericht in 2006 en is een volledig onafhankelijk Ingenieursbureau en een bekende speler in de markt van de Ondergrondse Infra. Gespecialiseerd in de Railbranche, levert zij haar diensten waarbij flexibiliteit, kwaliteit en een goede samenwerking centraal staan. Sinds 2021 is Gerotech onderdeel geworden van TerraCarta.