Underground Imaging: Samenwerking TerraCarta en Shell in Trinidad & Tobago

In mei reisden twee specialisten van TerraCarta naar Port of Spain, Trinidad & Tobago, om Shell te ondersteunen bij het in kaart brengen van ondergrondse infrastructuur op de Shell Beachfield Facility door middel van de Underground Imaging-aanpak.

TerraCarta was een week lang ter plaatse en ondersteunde L&S Surveying, een lokaal meetbedrijf, bij het verzamelen van hoogwaardige radargegevens van het hele gebied. Deze gegevens werden vervolgens geüpload naar de cloud en verwerkt door onze specialisten in Nederland, resulterend in een nauwkeurige 3D-kaart die is geïntegreerd in de reeds aanwezige Digital Twins van alle TnT assets.

De geleverde resultaten zijn waardevol voor ingenieurs, omdat ze de risico’s en haalbaarheid van het bouwen van nieuwe infrastructuur helpen beoordelen. Bovendien zorgt de opslag van de digitale 3D-resultaten in de Digital Twin-omgeving van Shell ervoor dat de informatie beschikbaar is voor assetmanagement en toekomstige projecten, waardoor een compleet en actueel model van de ondergrondse infrastructuur op de locatie ontstaat.

We zijn dankbaar en trots dat we de mogelijkheid hebben gehad om onze expertise op internationale schaal toe te passen.

 

Underground Imaging

Underground Imaging (UGI) is een samenwerkingsverband tussen Shell, TerraCarta, en Geolitix. Het maakt gebruik van cloud- technologie om een gestandaardiseerde en transparante workflow uit te zetten voor het in kaart brengen van ondergrondse infrastructuur en het genereren van hoogwaardige 3D-gegevens die wereldwijd kan worden gebruikt.

UGI markeert een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van TerraCarta. Naast het uitvoeren van onze eigen projecten, adviseert TerraCarta nu organisaties zoals Shell over het aansturen van projecten voor het in kaart brengen van ondergrondse nutsvoorzieningen en voert het kwaliteitsborging uit, zelfs wanneer deze projecten door andere partijen worden uitgevoerd.