TerraCarta was op het MIT-event in Rotterdam en mocht “pitchen” over hetgeen de MIT-Regeling had gebracht!

 

De Pitch:

TerraCarta is een bedrijf dat kabels en leidingen opzoekt en op tekening zet zoals gas, elektra en waterleidingen. Dit doen we niet alleen bij u in de straat, maar ook bij het spoor of onder de bodem van de rivier.

In verband met de klimaatverandering worden onze dijken opgehoogd waarbij er damwanden worden geplaatst tot tientallen meters diepte, en dan wil je wel graag weten waar de kabel precies ligt!

 

Toen er in Urk een gaslek ontstond waarbij een huizenblok afbrandde, kregen de gasbedrijven 1 jaar de tijd om hun zaken op orde te brengen. TerraCarta kreeg de vraag om een oplossing te verzinnen. Maar ja… ga je investeren in een probleem van zo’n korte duur?

MiT
Dankzij MiT hebben wij op voorhand financiële ruimte gekregen om ons te verdiepen in de problematiek en oplossingsrichtingen. Hierdoor hebben we een stap gezet die we normaal niet hadden durven doen. Dankzij de regeling hebben we de Gassafetracker kunnen ontwikkelen en hebben we ons klantenportfolio kunnen uitbreiden met diverse netbeheerders!

 

Ben je een noordelijke mkb’er en heb je een innovatief idee? Dan is de MIT-subsidie allicht iets voor jou! Vanaf 9 april 2019 is het weer mogelijk om voor jouw innovatieve idee MIT-subsidie aan te vragen.

 

https://www.snn.nl/nieuws/innovatief-mkb-opgelet-mit-haalbaarheid-gaat-binnenkort-weer-van-start