TerraCarta vindt de juiste eigenaar! – Ontzorging voor gemeentes bij opsporing weesleidingen

In de wereld van ondergrondse kabels en leidingen kunnen er situaties ontstaan waarin een kabel of leiding wordt blootgelegd tijdens graafwerkzaamheden, maar niet kan worden gekoppeld aan een eigenaar. Dit fenomeen wordt een “weesleiding” genoemd.

 

Het kan voorkomen dat een kabel of leiding niet is geregistreerd via het KLIC-systeem. Dit kan zijn ontstaan doordat een netbeheerder deze leiding uit haar beheersysteem heeft verwijderd of dat deze daar nooit aanwezig is geweest, of dat deze leiding dusdanig afwijkt dat de relatie met de werkelijke ligging niet direct gelegd wordt. In deze gevallen kan TerraCarta helpen door de huidige of voormalige netbeheerder van de kabel of leiding te achterhalen, waardoor de gemeente wordt ontlast van deze zorg.

 

Het identificeren en beheren van weeskabels en -leidingen is van groot belang voor gemeentes. Het achterhalen van de verantwoordelijke netbeheerder is cruciaal om ervoor te zorgen dat er geen ongewenste situaties ontstaan, zoals onjuist beheer of schade aan de infrastructuur. TerraCarta begrijpt dit belang en biedt een oplossing om deze weeskabels en -leidingen te identificeren en de verantwoordelijke partijen te achterhalen.

 

TerraCarta heeft ruime ervaring en expertise in het achterhalen van de juiste eigenaar of netbeheerder, zelfs wanneer registratie via het KLIC-systeem ontbreekt. Zij maakt gebruik van geavanceerde technologieën en databanken om de informatie van kabels en leidingen te analyseren. Door middel van grondig onderzoek en een uitgebreid netwerk kan TerraCarta de verantwoordelijke netbeheerder van een weeskabel of -leiding achterhalen. Hierdoor kan de gemeente de benodigde stappen ondernemen om de situatie correct af te handelen.

 

 

Door TerraCarta in te schakelen is de gemeente in staat om aan hun wettelijke verplichtingen te voldoen, waardoor de veiligheid en integriteit van de infrastructuur gewaarborgd blijven. Daarnaast kunnen gemeentes zich dankzij TerraCarta concentreren op andere belangrijke taken, terwijl de organisatie de zoektocht naar de verantwoordelijke partij op zich neemt.

 

Kortom, met TerraCarta aan hun zijde kunnen gemeentes rekenen op een efficiënt en nauwkeurig proces voor het beheer van weeskabels en -leidingen, waardoor ze gemoedsrust hebben en de veiligheid van de ondergrondse infrastructuur wordt gewaarborgd.