TerraCarta ontwikkelt 3D betonscanner!

Samen met Interboor Midsland en B+BTec voert TerraCarta in een rijksgebouw in Den Haag controles en scans uit aan de plafonds voor de lokalisatie van kabels, leidingen, wapening en verwarmingsleidingen. Vervolgens wordt door Interboor Midsland en B+BTec bepaalde vloeren van het rijksgebouw ter plekke verstevigd met hun gepatenteerde methode.

 

Rijksvastgoedbedrijf heeft dit programma opgestart na het instorten van de parkeergarage naast het vliegveld in Eindhoven. Voor dit project moet er door de medewerkers van TerraCarta boven hun macht gewerkt worden, er moeten immers plafonds gescand worden. Aangezien het om heel veel etages gaat in een groot kantoorgebouw en het voor de medewerkers van TerraCarta fysiek zeer zwaar werk is, is er besloten om een “betonscan robot” te ontwikkelen. De meetdata wordt ingewonnen, geüpload en geïnterpreteerd door de zelf ontwikkelde robot, waarna deze vervolgens de resultaten live op het plafond projecteert.

Dit heeft geleid tot een “one of a kind” stukje hardware waarmee er snel en met een continue kwaliteit gescand kan worden met bijna geen fysieke inspanning van de medewerker.