TerraCarta in actie in België: Kabel- en leidingonderzoek voor Infrabel op het Belgische spoor

TerraCarta bevindt zich momenteel in de afrondende fase van een project in opdracht van Infrabel op het baanvak Jabbeke – Oostende in België. Met behulp van geavanceerde technieken zoals grondradar en radiodetectie heeft TerraCarta alle kabels en leidingen in kaart gebracht over een spoortraject van ongeveer 8 kilometer. Om de betrouwbaarheid en volledigheid van de data te waarborgen, zijn er op verschillende locaties op het baanvak in totaal circa 40 proefsleuven gegraven. Het resultaat? Een nauwkeurigheid van maar liefst 99%!

 

Wat TerraCarta onderscheidt, is de complete ontzorging die zij biedt aan netbeheerders. TerraCarta kan extra gedetailleerde en nauwkeurige informatie verstrekken over de locatie van kabels en leidingen, doordat zij naast detectie technieken ook nagravingen uitvoert doormiddel van proefsleuven. TerraCarta helpt graafschades tijdens de uitvoering van projecten te voorkomen, de uitrol van ondergrondse infrastructuurprojecten te versnellen en de besluitvorming in de planfase te versnellen.

 

 

De opmerkelijke groei van TerraCarta, met uitbreiding van Nederland naar het buitenland, laat de betrouwbaarheid en expertise van haar diensten blijken op het gebied van kabel- en leidingonderzoek. TerraCarta is wereldwijd toegewijd aan het opsporen van kabels en leidingen, en het waarborgen van de bijbehorende data, om netbeheerders als Infrabel te ondersteunen bij het veilig en efficiënt beheren van hun ondergrondse infrastructuurprojecten.

 

Met de voltooiing van het kabel- en leidingonderzoek op het baanvak Jabbeke – Oostende in België, bevestigt TerraCarta opnieuw haar positie als een vertrouwde partner voor netbeheerders en haar inzet voor groei en innovatie in de sector van ondergrondse infrastructuur.