TerraCarta een eigen DNA?
In de tien jaar dat TerraCarta bestaat, hebben we herhaaldelijk gemerkt dat je als team-lid toch over specifiek DNA moet beschikken.
Het werk is avontuurlijk en heel dynamisch.
Op de ene dag moeten er kabels en leidingen worden gekarteerd op een raffinaderij in het havengebied van een grote stad en een dag later loop je kabels te volgen dwars door een natuurgebied.
Daarbij wordt er gewerkt op het spoor, op het water en op de weg.
Kwaliteit
De mensen van de veldploeg hebben lol in het opzoeken en uitpluizen van complexe kabel en leidingsituaties, waarbij we merken dat de oplossing van een probleem meer voldoening brengt dan het vroeg thuis zijn.
Ook op de tekenkamer zien we dat terug. De wil om een kwalitatief goed product te leveren is belangrijker dan de uren die er voor zijn begroot. En als projectleider heb je een hele dynamische uitdaging om alles in rechte banen te leiden binnen de tijdskaders die voor een project staan.
Dat het opzoeken in de genen zit hebben we pas ook weer gemerkt.
Wessel Maathuis is het neefje van 1 van de projectleiders van TerraCarta en een gepassioneerd magneetvisser.
Op één van zijn zoektochten haalt hij een ‘oud Nederlandsch’ reliek boven water, namelijk een zinkerbord van de NV IJsselcentrale, een Nederlands energiebedrijf die in 1911 werd opgericht door de gemeenten Zwolle, Deventer en Zutphen.
Wessel is beloond met een vindersloon en het zinkerbord krijgt een laatste rustplaats aan de muur in het kantoor van TerraCarta!
(uiteraard heeft Wessel een kabelzoeker gekregen, wie weet is het een collega in de dop ?)