TerraCarta breidt dienstverlening uit met storingsdienst!

Volker Wessels Telecom
Naast het opsporen en op tekening zetten van kabels en leidingen, zijn wij in samenwerking met Volker Wessels Telecom begonnen met het opsporen van storingen in het KPN-Netwerk.

In een gesprek tussen Volker Wessels Telecom en TerraCarta komt het effect van piekmomenten voor de storingsdienst naar voren, waarop wij antwoordden; “We kunnen heel goed zoeken en vinden, maar storingen zoeken dat kennen we niet, maar willen we best proberen.”

Ambacht
Met dit in het achterhoofd zijn we begonnen met meelopen met de specialisten van Volker Wessels Telecom, puur om te kijken of wij hier iets in kunnen betekenen.
En wat blijkt? Het opsporen van storingen past prima bij ons DNA. Storingen zoeken is ambachtelijk werk en niet een kunstje en dat is precies wat het opsporen van kabels en leidingen ook is.
Veel mensen denken dat het toepassen van een techniek voldoende is om een probleem op te lossen, maar het is veel meer dan dat.

Netkennis
Naast het kennen van de do’s & don’ts van de techniek moet je ook weten hoe een kabel in de grond ligt, de zogeheten “netkennis” en dat klinkt heel logisch.
Insiders in de kabel- en leidingwereld kennen het belang van “netkennis”, maar als je bijvoorbeeld google raadpleegt dan vindt je niets wat raakvlakken heeft met de GWW-sector.
Daarnaast spelen bij de ambacht nog veel meer zaken mee als richtingsgevoel, kennis van de bodem en het effect daarvan op de kabels. Zowel de mensen van TerraCarta als de mensen van Volker Wessels Telecom onderkennen deze nevenfactoren voor het verrichten van een goed onderzoek naar kabels en leidingen en logischerwijs ook kabelstoringen.

Inmiddels heeft Volker Wessels Telecom een aantal mensen van TerraCarta opgeleid tot storingsdeskundige en zijn in de schoolbanken de juiste certificaten behaald om technische gebouwen te betreden en om Kanvas te raadplegen. De kennis die we dagelijks opdoen draagt bij tot een nóg betere dienstverlening op het vlak van kabels en leidingen. Daarnaast hopen we, door het combineren van onze reguliere dienstverlening, dat we inventieve ontwikkelingen kunnen toevoegen waardoor beide partijen nog slagvaardiger worden in het oplossen van storingen en het voorkomen van graafschade.

Bent u benieuwd wat TerraCarta voor u kan betekenen?

Neem contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Telefoonnummer: 0528 – 234 406

E-mail: info@TerraCarta.nl