Terra Carta creëert met subsidie 33 arbeidsplaatsen

446-karel-meinen-terracarta

Wethouder Bert Otten feliciteert Karel Meinen van Terra Carta met de toekenning van de subsidie (foto: Gemeente)

Een van de bedrijven die vanuit de Bedrijvenregeling subsidie ontvangt is Terra Carta. Dit Hoogeveense bedrijf is expert op het gebied van kabel- en leidingopsporingsonderzoek. Terra Carta heeft op dit moment ruim dertig medewerkers in dienst.

Directeur Karel Meinen van Terra Carta: ‘Met deze subsidie kunnen wij onze dienstverlening verder uitbreiden. Het geeft ons bijvoorbeeld de ruimte om een bedrijfsovername te realiseren en om de Duitse markt op te gaan. Dat zorgt ervoor dat het het aantal arbeidsplaatsen in Hoogeveen kunnen vergroten. We verwachten dat we tot 2020 kunnen uitbreiden met 33 arbeidsplaatsen.’ Wethouder Bert Otten is blij dat de Bedrijvenregeling zorgt voor nieuwe werkgelegenheid: ‘Met de subsidies vanuit de Bedrijvenregeling scheppen we echt nieuw werk. In Hoogeveen én in de regio. Het maakt ons als regio sterk. En daarmee worden we nog interessanter voor bedrijven die een plek zoeken om zich te vestigen. Ze krijgen hier de ruimte én ze kunnen volop gebruik maken van de excellente vakmensen die de regio rijk is.’

Evaluatie
De bedrijvenregeling bestaat uit drie onderdelen: Regionale Investeringssteun Drenthe, Arbeidsplaatsenregeling en de Rentekortingsregeling. De regeling is op dit moment gesloten, in afwachting van de evaluatie. Op de website van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), die de uitvoering van de regeling doet, zal hierover te zijner tijd meer informatie te vinden zijn.

Lees het gehele nieuwsbericht op www.regiohoogeveen.nl

466-terracarta-nieuwsbericht-afbeelding-innovatieve-opspoormethode-huisaansluitingen

Bent u benieuwd wat TerraCarta voor u kan betekenen?

Neem contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Telefoonnummer: 0528 – 234 406

E-mail: info@TerraCarta.nl