Sectoren en opdrachtgevers

TerraCarta is, als specialist in kabel- en leidingonderzoek, in veel verschillende sectoren actief. In diverse omgevingen weten wij ons door onze brede expertise en ruime ervaring te onderscheiden bij de uitvoering van onderzoeken naar de ligging van kabels en leidingen. Veel van onze projecten voeren we uit binnen de civiele aannemerij, een dynamische sector, waarbij nieuwe ontwikkelingen en nieuwe technologieƫn aan de orde van de dag zijn. In de volgende sectoren zijn wij eveneens actief:

585-evt.-5.1-gova

Onze opdrachtgevers

Vanwege de diverse sectoren waarin TerraCarta wordt gevraagd voor het bepalen van liggingsinformatie van kabels en leidingen, zijn ook de opdrachtgevers erg divers. Zo werken wij onder andere in opdracht van:

Hierbij kan graafschadepreventie een belangrijk doel zijn. Tijdens graaf- of bouwwerkzaamheden bij projecten kunnen leidingen beschadigd raken. Dit kan tot flinke kosten en zelfs vertragingen tijdens de bouw leiden. Om dit te voorkomen levert TerraCarta haar opdrachtgevers een uitgebreid inzicht in de bodem. Deze informatie wordt gedetailleerd in kaart gebracht, zodat de opdrachtgevers mogelijke problemen en knelpunten een stap voor zijn.

Specifiek onderzoek voor werkvelden

Niet alle opdrachtgevers en sectoren zijn gebaat bij dezelfde bodeminformatie. Zo is het in de spoorbouw (rail) niet alleen belangrijk om kabels en leidingen te detecteren, maar dient de bodem (spoorbaan) ook aan andere strenge eisen te voldoen voor er gebouwd kan worden. Met onze ervaring en expertise weten wij wat de bodemeisen binnen diverse werkvelden zijn en welke methoden wij kunnen inzetten om zo snel mogelijk de kenmerken van de bodem inzichtelijk te maken.

In de industriƫle sector gaat ons bodemonderzoek nog een stapje verder. TerraCarta brengt hier niet alleen de funderingen en kabels en leidingen in kaart. Wij brengen ook mogelijk aanwezige verontreiniging in beeld.

Weer een ander sector is de archeologie, waar de bodem eveneens tot in detail moet worden onderzocht. TerraCarta zorgt in deze sector voor een overzicht van vergravingszones, wanddiktes en objecten. Zo kunnen oude gebouwen en dorpen volledig in kaart worden gebracht en secuur worden opgegraven. Onze unieke werkwijze zorgt ervoor dat bodemonderzoek altijd is toegespitst op uw project.